enzyme VINOFERM ZYMEX MASH 100 ml

Zymex MASH Hooggeconcentreerd meervoudig vloeibaar enzym, speciaal ontwikkeld voor de maceratie van witte wijnen. Door de gecombineerde pectinase-activiteit worden ook de moeilijk afbreekbare pectines gesplitst. Door de proteïnase-activiteit worden de colloïdale stoffen goed afgebroken terwijl de beta-glucosidase-activiteit dan weer de gebonden aromacomponenten bevrijdt, wat de variëteitspecifieke aroma’s in uw wijnen ten goede komt. Bij voorkeur te bewaren in de koelkast. Dosis: 1-4 ml /100 kg most op 15 °C, met een contacttijd van minimaal 2-6 uren. Inhoud: 100 ml. Het gebruik van enzymenOver enzymen bestaan de wildste verhalen. Daarom hier even een aantal zaken op een rijtje. Tenzij anders vermeld, zijn de vermelde dosissen bij kamertemperatuur (20°C) en met een inwerktijd van 12 uur. Iedere temperatuurverlaging van 7° kan opgevangen worden door een verdubbeling van de dosis. Iedere halvering van de gewenste contacttijd kan eveneens opgevangen worden door een verdubbeling van de dosis. De volgorde van toedienen van ingrediënten is erg belangrijk. Het ene kan namelijk de werking van het andere sterk beïnvloeden, ook in negatieve zin! Voeg bv. nooit bentonieten toe als de enzymen nog in werking zijn. Laat dus minimaal 12 uur tussen de enzymentoevoeging en de bentoniet-toevoeging.

€ 49.95

Naar de website

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.