Wilt u een rubberboot kopen?

Op het moment dat u een rubberboot wilt kopen komen er diverse zaken aan bod die van belang zijn. Zo zijn er verschillende merken rubberboten en is er ook nog onderscheid te maken tussen de verschillende modellen. Hoe groot moet de rubberboot zijn? Welke bodem wilt u in de boot? Wat is het motorvermogen van de buitenboordmotor? Om een antwoord op deze vragen te krijgen gaan we dieper in op waar u op moet letten bij een rubberboot kopen.

Waar op te letten bij het kopen van een rubberboot?

Vaak wordt een rubberboot aangezien voor een rib. Het verschil tussen een rib en een rubberboot is dat een rib over een harde onderkant beschikt, veelal gemaakt van polyester of aluminium. Een rubberboot heeft altijd een zachte onderkant. De buitenboordmotor van een rubberboot is ook een belangrijk aspect omdat iedereen verschillende wensen heeft voor de hoeveelheid vermogen die u nodig heeft. Daarnaast is de dikte van de PVC en de wijze van fabricatie belangrijk omdat dit mede bepaalt wat de levensduur van uw rubberboot zal zijn. Om te bepalen welke rubberboot u wilt kopen is het goed om te bepalen wat het doel is van de rubberboot. Is de rubberboot voor een vakantie/ter recreatie? Wilt u gaan touren met de rubberboot? Of gaat u de rubberboot als bijboot gebruiken? Voor elk doel is een ander type rubberboot aan te raden.

Een belangrijk onderdeel: de buitenboordmotor

Een essentieel onderdeel van een rubberboot is de buitenboordmotor. Ook bij de keuze voor een buitenboordmotor is het raadzaam om goed te kijken naar wat bij uw wensen past. Omdat hier zeer veel keuzes in zijn kan het moeilijk zijn om hier een beslissing in te maken. Als het over het vermogen gaat dan dient u ook rekening te houden met het vaarbewijs. Als de rubberboot namelijk harder gaat dan 20 km/u dan is een vaarbewijs verplicht. Voor buitenboordmotoren die een maximumsnelheid hebben van minder dan 20 km/u is een vaarbewijs nooit verplicht. Er kan ook nog gekozen worden tussen een kortstaart buitenboordmotor of een langstaart buitenboordmotor, dit heeft te maken met de spiegelhoogte. De spiegelhoogte is de afstand tussen de bovenkant waar de motor zich bevindt tot de onderkant van de rubberboot. Voor rubberboten met een spiegelhoogte tot 50 cm is een kortstaart gangbaar. De wat grotere rubberboten, met een spiegelhoogte van 50 tot 75 cm, hebben vaak een langstaart buitenboordmotor nodig.

Op zoek naar een erkend bedrijf voor het kopen van uw rubberboot?

Een rubberboot kopen is een grote uitgave en deze doet u niet zomaar. Het is belangrijk om hierin een goede keuze te maken bij een erkend bedrijf. Het is verstandig om uitgebreid onderzoek te doen naar de verschillende aanbieders van rubberboten en zeker niet zomaar de goedkoopste aanbieder te kiezen. Let goed op het verschil in kwaliteit en de garanties die geboden worden. Ook ervaringen van klanten van de watersportbedrijven kunnen u een goed beeld van het bedrijf geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *