elektrische scooter

Wat kost een elektrische scooter?

Veel mensen zijn voorstander van elektrische scooters. Het lijkt natuurlijk ook echt ideaal. Nooit meer hoeven tanken, geen harde geluiden en nooit meer problemen met tanken. Als je dit allemaal hoort denk je misschien; waarom zou je dan ooit nog voor een benzine scooter kiezen? Helaas heerst er nog een gedachte die mensen ervan weerhoudt om een elektrische scooter aan te schaffen en dat is de gedachte dat een elektrische scooter ontzettend duur zou zijn. In dit artikel laten we je zien wat je gemiddeld voor een elektrische scooter betaalt ten opzicht van een benzine scooter. 

Hoe duur is een elektrische scooter? 

Toen de eerste elektrische scooters en E choppers van EZ-chopper op de markt kwamen, betaalde je daar al gauw een paar duizend euro voor. Gelukkig zijn er in de loop van de jaren ook wat betaalbare modellen op de markt gekomen. Wanneer je voor een betaalbaar model kiest, is het zeker de moeite waard om voor een elektrische scooter te kiezen. Je bent namelijk na het aanschaffen van de scooter ook geen geld meer kwijt aan het bijvullen van je tank. Dan is het dus al helemaal voordelig! 

Kopen of toch leasen?

Je hebt hierboven gelezen dat de aankoopprijs van een elektrische scooter heel erg mee kan vallen. Is het bedrag voor jou toch nog iets te veel om in één keer te betalen? Dan kun je de scooter ook in termijnen gaan betalen. Als je ervoor kiest om een scooter te gaan leasen, betaal je maandelijks een klein bedrag en kun je al direct genieten van alle voordelen die een elektrische scooter te bieden heeft. 

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Bij de meeste elektrische scooters is er ruimte voor één accu. Met één volle accu kun je meestal 80 kilometer rijden. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die een elektrische scooter gebruiken om naar hun werk of school te gaan. Wanneer jouw werk of school wat verder weg ligt, is het handig als je een grotere afstand kunt afleggen. Daarom zijn er tegenwoordig ook elektrische scooters beschikbaar waar je twee accu’s kunt stapelen. Zo kun je bij deze scooters kiezen voor één of twee accu’s. Je kunt dan in plaats van 80 kilometer, 150 kilometer afleggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *