Hoe sloop je jouw badkamer op de juiste manier

Hoe sloop je jouw badkamer op de juiste manier?

Een nieuwe badkamer aan schaffen is een grote klus. Het uitkiezen hiervan, de juiste maten opnemen en natuurlijk het installeren van de nieuwe badkamer. Voordat je hier überhaupt mee kan beginnen is het natuurlijk noodzakelijk om je oude badkamer te slopen en leeg te halen. Je kan uiteraard een welbekend sloopbedrijf inhuren, maar je kan zelf lekker ook prutsen. Om je op gang te helpen, zijn hier een paar dingen waar je rekening mee moet houden voor je opgesomd. 

Sluit al het water en elektriciteit af en haal de wc-pot weg 

Om zeker te zijn dat er geen lekkage ongelukken kunnen gebeuren tijdens de sloop, moet je het water correct afsluiten. Zo ook het water van de spoelbak die bij het toilet is voorzien. Haal hierna de wc-pot voorzichtig weg. Sluit na het verwijderen van de wc-pot de afvoer met een afsluitdop. Om nog meer ongelukken te vermijden, zal ook de elektriciteit uit moeten. Zo kan er geen water in de leidingen kortsluiting veroorzaken. 

Grote dingen verwijderen 

Na de wc-pot te hebben verwijderd en het water en de elektriciteit af te hebben gesloten, is het tijd om de grote voorwerpen te verwijderen, zoals het bad of de douche en de wasbak. Denk er hierbij altijd om de waterleidingen en de afvoer op een correcte manier te ontsluiten en te dichten. Wanneer je in de badkamer ook een radiator hebt, zal je deze ook moeten verwijderen. Zet hierbij de verwarmingsketel uit en verwijder overtollig water via het aftapkraantje. Draai de leidingen los en verwijder voorzichtig de radiator. 

Kleine dingen verwijderen 

De badkamer is nu al flink leeg en dat betekent dat het tijd is om de kleinere dingen te doen, zoals de lampen en de elektriciteit. Deze is vanaf het begin al uitgeschakeld, waardoor je nu de lampen kan demonteren. Let erop dat je losse draadjes altijd netjes wegwerkt. Dit is handig bij het monteren van de nieuwe badkamer. 

Tegels of vloer verwijderen 

Als laatst zullen de tegels moeten worden weggehaald. Gebruik hierbij een veiligheidsbril, handschoenen en het juiste gereedschap, zoals een sloophamer. Er kan namelijk veel stof vrijkomen. Wanneer het nodig is zou de grond nog moeten worden geëgaliseerd om de nieuwe tegels goed te kunnen installeren.  

Te veel werk of werk je niet goed met je handen? Je kan natuurlijk altijd een geschikt sloopbedrijf in Amsterdam of Utrecht bellen en zij doen het voor jou met alle plezier. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *