Het voorbereiden en het opvoeren van de afscheidsmusical van groep 8

Is een afscheidsmusical belangrijk?

De afscheidsmusical groep 8 is in Nederland een hele traditie geworden. Er zijn vrijwel geen scholen waar door groep 8 geen musical wordt gehouden om het jaar af te sluiten. Naar mijn mening is een musical niet persé noodzakelijk, het is echter wel erg leuk. De leerlingen werken nog een keer met zijn allen lekker samen en ook voor de ouders is het genieten om hun kind zo op het podium te zien. Bovendien houden veel leerlingen nog lang goede herinneringen over aan de musical.

Hoeveel kost een afscheidsmusical?

Het script van een afscheidsmusical kost meestal een paar honderd euro. Dit bedrag klinkt als een hoop, maar wanneer alle ouders een bijdrage doen valt dit al snel erg mee. Voor de meeste klassen komt dit meer op minder dan een 10je per kind. De prijsverschillen tussen verschillende scripts zijn meestal niet enorm en we raden je aan om een musical vooral op kwaliteit uit te kiezen. Het moet immers een ervaring zijn om nooit meer te vergeten, voor zowel de kinderen als voor de ouders. Een 10je is natuurlijk weinig geld voor een onvergetelijke ervaring.

Hoe ziet een leuke musical eruit?

Groep 8 musicals verschillen ontzettend van elkaar. Welk onderwerp je het beste kan kiezen is vaak afhankelijk van de klas. Toch heeft een goede musical meestal wel een aantal punten waar deze aan voldoet. Zo moeten de liedjes eenvoudig en leuk zijn. De musical moet genoeg rollen hebben zodat de hele klas een rol heeft en ook moet de musical aan te kijken zijn voor de ouders. De musical moet dus gemakkelijk op te voeren zijn voor kinderen, maar ondanks dit niet saai of te absurd zijn voor de ouders van de kinderen.

Kan ieder kind meedoen met de musical?

In principe kan altijd iedereen meedoen tijdens de musical. Als dit de eerste keer is dat je een groep 8 musical organiseert zal je misschien merken dat sommige leerlingen het maar een eng idee vinden. Een aantal van deze leerlingen zal zich over de spanning heen kunnen zetten. Soms wil een leerling echt geen toneelstuk opvoeren. Ik kan je dan aanraden om de leerling een rol te geven in het decor, het geluid of de verlichting. Zo draagt deze leerling toch nog bij aan de musical. Wel kan je dit natuurlijk het beste overleggen met de ouders.

Een fantastische musical

Ben jij nog op zoek naar een leuke musical om op te voeren met groep 8? Een bedrijf waar je veel leuke afscheidsmusicals voor groep 8 kan kopen is Rep en Roer. De musicals van dit bedrijf zijn relatief goedkoop maar toch van een ontzettend hoge kwaliteit. De onderwerpen verschillen ontzettend van elkaar en er is voor iedere klas wel een leuke musical te vinden. Alle musicals van Rep en Roer sluiten goed aan op de leeftijd en zijn leuk voor zowel volwassenen als voor kinderen. Je kan de musicals van dit bedrijf eenvoudig online bestellen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *