Diamond painting de nieuwe rage op hobbygebied

Diamond painting: de nieuwe rage op hobbygebied

Als jij ervan houdt om creatief te zijn, om iets unieks te creëren en om tegelijkertijd tot rust te komen, dan is diamond painting een bezigheid die je niet aan je voorbij kunt laten gaan. Het is een rage die steeds meer mensen in Nederland bezig houdt en waarmee je ook echt interessante kunstwerken maakt. Deze kun je dan zelf ophangen of je kunt ze weggeven als attent cadeau. Wil je meer weten over diamond painting en hoe je hiermee begint? Lees dan verder en voordat jij het weet hang je ook je eerste kunstwerk op.

Wat is diamond painting?

Je kunt diamond painting vergelijken met ‘verven met nummers’, alleen gebruik je dan geen verf, maar steentjes in een verscheidenheid aan kleuren. Daarnaast krijg je een leeg canvas met hokjes erop en nummers erin. De hokjes hebben de afmetingen van een steentje. Elke kleur steen correspondeert een nummer en jij moet het juiste steentje op de juiste plek op het canvas plaatsen. Doe je dit goed, dan krijg je een schilderij gemaakt van kleine schitterende diamantjes. Dat is natuurlijk een blikvanger in elk interieur.

Wat heb je nodig?

Als jij met diamond painting wilt beginnen, dan heb je weinig nodig. Het goede nieuws is dat er (web)winkels zijn die jou van al je diamond painting behoeften kunnen voorzien. Ze bieden verschillende canvas ontwerpen aan met de bijbehorende steentjes, een pincet waarmee je de steentjes aanbrengt, wax of lijm dat je gebruikt om ze te plakken en nog veel meer. Als beginner hoef je nog niet veel te investeren in accessoires. Het is beter om eerst te kijken of deze hobby je aandacht trekt. 

Stuur je eigen foto op

Wil je een echt uniek en persoonlijk schilderij maken, dan gebruik je je eigen foto en stuur je die op naar een diamond painting winkel. Zij maken hier vervolgens een canvas bij zodat jij jouw dierbare herinnering omzet in een schitterend kunstwerk. Je weet dan zeker dat niemand anders deze in huis heeft. Tegelijkertijd heb je een persoonlijk cadeautje die je kunt geven aan familie en vrienden waar je zelf tijd en moeite aan hebt besteed en waar je zelf ook met plezier mee bezig bent geweest.

Enkele tips voor beginners

Wil jij met diamond painting beginnen, dan is het niet nodig om veel geld te steken in accessoires zoals verzameldoosjes, lichtbakjes en pennen. Gebruik bijvoorbeeld een eierdoos om je steentjes per kleur te ordenen, zodat je sneller en georganiseerd te werk kunt gaan. Gebruik een houten snijplank als ondergrond voor je canvas en plak deze daar op. Aan het einde van de dag zet je je eierdoos en je snijplank gemakkelijk in de kast en je haalt ze de volgende dag net zo gemakkelijk weer tevoorschijn. Zorg voor een plek met voldoende licht, een rustig moment en je favoriete muziek op de radio. Je zal snel merken dat de stress van het dagelijkse leven volledig van je afglijdt en dat je, net als zoveel andere Nederlanders voor jou, ook in de ban raakt van diamond painting.

Voor diamond paintings kijk je op www.diamondpaintingwinkel.com. Bekend van RTL 4!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *