leukste kerstknutsel ideeën

De leukste kerstknutsel ideeën voor kinderen: knutselen met Het hetspeelgoedpaleis.com

Ben jij ook een absolute liefhebber van de kerst? Dan vind je het vast en zeker ook fantastisch om lekker te kerst knutselen. Lekker aan de slag met het groen uit de tuin om je kerststukjes te maken of samen met de kinderen de leukste dingetjes knutselen. Het knutselen zorgt voor een heerlijk gezellig gevoel. En gezelligheid, daar draait het bij de kerst nu eenmaal om. Aan de hand van je eigen kunstwerken kun je op geheel eigen wijze je kerstdecoratie vorm geven. Ook voor kinderen is het ontzettend leuk om te kerst knutselen. Vandaag geven we dan ook een aantal leuke ideeën.

Je eigen kerstboom versieringen maken

Heb je elk jaar met de kerst een fraaie boom in huis en wil je eens een unieke decoratie in je boom? Laat dan je kinderen hun eigen versieringen maken. Naast het feit dat ze het leuk zullen vinden om creatief aan de slag te gaan, zullen zij zich ook nog eens zeer trots voelen wanneer hun creatie in de boom hangt. Geef je kinderen dan ook een pallet aan papier, linten, kralen of zelfs snoepjes en laat ze heerlijk aan de slag gaan. Uiteraard is enige ondersteuning aan te raden wanneer je kind aan de slag gaat met knippen en plakken, maar stimuleer vooral hun creatieve proces.

Maak kerstkaarten of een lekkere versnapering

Misschien wel het meest bekende knutselwerk van de kerst zijn de zelfgemaakte kerstkaarten. Haal een aantal (blanco) kaarten in huis en laat je kinderen deze geheel zelf versieren. Zorg voor glitter, wat stiften en leuke kerst stickers, en je kids kunnen direct aan de slag. Je familie en vrienden ontvangen bovendien een unieke kerstkaart. Ook het maken van een gingerbread huisje is ontzettend leuk. Bij een speelgoedwinkel online kun je verschillende sets kopen. Ook kun je ervoor kiezen om zelf wat crackers, snoepjes en glazuur in huis te halen. Het is een leuke en vooral lekkere activiteit voor het hele gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *