3 punten waarop je moet letten als je een nieuwe vloer koopt

Ga jij verhuizen en wil je jouw nieuwe woning helemaal eigen maken? Een nieuwe laminaat, pvc of parketvloer is dan de eerste stap. Een vloer is heel sfeerbepalend en doet veel met het uiterlijk van je huis. Maar voordat je een nieuwe vloer gaat leggen, is het van belang dat je een goede, passende vloer uitkiest. Waar je op moet letten en waar je aan moet denken, dat lees je hier!

1.      Waar komt de vloer te liggen?

Allereerst is het van belang na te denken over de ruimte waar de vloer komt te liggen. In de badkamer en keuken is het van belang dat je een waterbestendige vloer kiest. Tegels kunnen uitkomst bieden, maar tegenwoordig bestaan er ook waterbestendige laminaat- en PVC vloeren. Wist je dat het ook mogelijk is jouw trap met laminaat of PVC te bekleden? Heb jij vloerverwarming in jouw huis, ook dat is een puntje om rekening mee te houden bij het uitzoeken van je nieuwe vloer.

2.      Een lust voor het oog

Een vloer kan heel sfeerbepalend zijn, dus denk daarom vooraf goed na welk soort interieur bij jou past. Ga je voor een landelijke stijl, of toch liever industrieel? Voor iedere stijl bestaat er een passende vloer; denk bijvoorbeeld aan betonlook laminaat voor industriële woningen. Denk ook goed na over de grootte van de kamer waarin je de vloer gaat leggen; is de kamer klein, kies dan voor een lichtere laminaat, PVC of houten vloer. Hierdoor lijkt de ruimte groter.

3.      Jouw laminaat, pvc of houten vloer krasvrij?

Je bent natuurlijk superblij met jouw nieuwe vloer, en wilt natuurlijk voorkomen dat hier krassen in komen. Een deurmat is de eerste stap. Dit houdt vuil buiten de deur, waardoor jouw nieuwe laminaat, pvc of houten vloer geen/minder krassen oploopt. Wanneer je huisdieren en/of kinderen hebt, is een sterke laminaatvloer waarschijnlijk de beste keus voor jou; hierop zie je weinig krassen. Wil je nog meer advies bij het uitkiezen van jouw nieuwe vloer, ga dan langs bij een vloerenspecialist bij jou in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *